Udruga „Moje dijete“ je udruga koja je 2004. godine osnovana u Osijeku s ciljem da svojim dobrotvornim radom pomaže pri liječenju djece oboljele od malignih bolesti sa područja Slavonije i Baranje. Trenutno udruga okuplja 30 obitelji iz naše županije, a u stalnom je porastu broj novooboljelih.

 


Trenutak kada se suočite sa dijagnozom da Vaše dijete boluje od malignog oboljenja, najstrašniji je trenutak kojeg si, kao roditelj, možete zamisliti. U početku se javlja osjećaj straha, očaja i beznađa. S vremenom se roditelji moraju suočiti sa činjenicom da se liječenje većinom provodi u Zagrebu, da tamo moraju osigurati smještaj i da moraju izostajati sa posla jer je njihov boravak uz bolesno dijete od presudne važnosti za njegovo izlječenje. Liječenje traje u pravili godinu dana ili više, te su potrebna znatna sredstva koja obitelji oboljelih financijski iscrpljuju. Oboljeloj djeci je potrebna dodatna ishrana, neophodni su skupi preparati za jačanje imuniteta, a zbog stalnog deprimirajućeg boravka u bolnici potrebno im je osigurati i dodatnu zabavu. Nerijetko roditelji, zbog dugotrajnih bolovanja, ostaju bez posla, ili primaju samo minimalne plaće. Ponekada su roditelji prisiljeni odustati od liječenja upravo iz tih razloga.


Svojim radom pokušavamo roditeljima olakšati barem taj dio, osloboditi ih strahova i neizvjesnosti vezanih uz putovanja, stanovanje i druga financijska opterećenja.


 

 

 

Developed by Aurea Grupa